Základy efektívnej imunity detí

Základy efektívnej imunity detí

Počas ranného detstva prechádza imunitný systém viacerými náročnými skúškami: prechod na tuhú stravu, nástup do detského kolektívu či zmena ročných období. V…

Počas ranného detstva prechádza imunitný systém viacerými náročnými skúškami: prechod na tuhú stravu, nástup do detského kolektívu či zmena ročných období. V prvých rokoch života sa naivná a neskúsená imunita musí vycvičiť, naučiť sa brániť. 

Buduje si tzv. imunitnú pamäť. Vývoj imunity nekončí prvým rokom života dieťaťa, preto je ho potrebné stimulovať dlhodobo naprieč celým obdobím batoľacieho a predškolského veku. Kľúčovým obdobím formovania imunity sú práve prvé roky života, jej správny rozvoj sa prejaví lepšou odolnosťou organizmu a menšou náchylnosťou k ochoreniam počas celého života. Pri prechode na tuhú stravu sa tráviaci systém stáva najdôležitejšou zónou kontaktu s prostredím.

Tak, ako sa dieťa postupne zoznamuje s chuťami a vôňami, učí sa aj imunitný systém rozpoznávať nové hrozby v podobe neželaných baktérií a vírusov. V neskoršom veku je možné imunitný systém najmä počas jesenného a zimného obdobia stimulovať a posilniť užívaním vitamínových prípravkov z našej ponuky.

Dáme Vám zľavu 10%

Stačí vyplniť Váš email a získate zľavu 10%.

Navyše Vás budeme informovať o skvelých akciách.