Upchatý nos

Upchatý nos

Sychravé počasie, chladné dni, vietor a dážď. Príroda skúša v týchto dňoch našu trpezlivosť a prispieva k tomu, že v ambulanciách praktických lekárov si podáva…

Sychravé počasie, chladné dni, vietor a dážď. Príroda skúša v týchto dňoch našu trpezlivosť a prispieva k tomu, že v ambulanciách praktických lekárov si podáva kľučku stále viac ľudí. Nepríjemné nachladnutie, spojené s upchatým nosom či dutinami, sužuje naozaj mnohých.

Veľkou pomocou pri týchto problémoch môžu byť okrem predpísaných liekov aj domáce metódy na uvoľnenie: Zahrievať, zdržiavať sa v teple, použiť teplé obklady na čelo a dutiny. Odporúča sa suché teplo – nahriaty uterák. Na oblasti dutín môžete efektívne použiť solux, biolampu alebo gélový nahrievací vankúšik. Pite veľa tekutín – bylinkové čaje, Vincentku, vodu.

Z čajov okrem tradičných lipového, šípkového alebo materinej dúšky dobre funguje čaj z cibule, anízu, zázvoru. Naparovanie – nad hrncom s horúcou vodou alebo použite parný inhalátor. Do vody môžete pridať soľ, rozmarín, tymián, škoricu, harmanček, eukalyptus alebo borovicu. Preplachovanie nosa – aspoň dvakrát do dňa čistou vodou, Vincentkou alebo špeciálnymi kvapkami. Natieranie oblasti hrudníka eukalyptovou masťou – výpary z maste pomáhajú spriechodniť aj dutiny.

Dáme Vám zľavu 10%

Stačí vyplniť Váš email a získate zľavu 10%.

Navyše Vás budeme informovať o skvelých akciách.