Bolesť a športové úrazy

Bolesť a športové úrazy

Športové úrazy sa týkajú nielen vrcholových športovcov, ale aj bežných ľudí. Športová traumatológia zaznamenala v posledných rokoch výrazné zmeny v prospech…

Športové úrazy sa týkajú nielen vrcholových športovcov, ale aj bežných ľudí. Športová traumatológia zaznamenala v posledných rokoch výrazné zmeny v prospech liečby pacienta. Úrazom pri športe sa dá predchádzať: Športovať iba po hranicu, kedy to je ešte prospešné. Neprepínať sily a cítiť sa počas športovania stále pohodlne.

V opačnom prípade si treba spraviť prestávku, oddýchnuť si a tým sa vyhnúť riziku úrazu. Kúpte si na šport, ktorý ste si zvolili, správnu výbavu. Ak chcete behať, mali by ste predovšetkým investovať do kvalitnej obuvy a termobielizne. Pred každým športom je dôležité rozohriatie. Rovnako podstatný je oddych na záver, schladenie a vydýchanie. Dbajte na to, aby ste si cvičením spevnili svaly okolo kĺbov.

Cvičenie nesmie byť monotónne. V takomto prípade hrozí zaťažovanie tých istých skupín svalov a kĺbov. Cítiť môžete napätie, ak sa však mení na bolesť, prestaňte, resp. nepokračujte. V týchto prípadochVám pomôžu rôzne gély a krémy proti bolesti. z našej akciovej ponuky.

Dáme Vám zľavu 10%

Stačí vyplniť Váš email a získate zľavu 10%.

Navyše Vás budeme informovať o skvelých akciách.