Hliva ustricová

Hliva ustricová

Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) je po celom svete rozšírená lupeňovitá drevná huba so šedavými klobúkmi. Obvykle rastie v bohatých, stupňovite nad sebou…

Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) je po celom svete rozšírená lupeňovitá drevná huba so šedavými klobúkmi. Obvykle rastie v bohatých, stupňovite nad sebou radených trsoch na dreve živých aj odumretých stromov. Zo stromov takto prijíma veľa živín, ktoré sa podieľajú na jej priaznivých účinkoch.

Patrí medzi ne najmä schopnosť stimulovať bunky, ktoré v tele vytvárajú prirodzenú imunitu. Za túto schopnosť vďačí hliva pleuranu, teda polysacharidu zloženého s glukánov. Okrem toho je Hliva ustricová bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov; obsahuje vitamíny B, D, C, K, ale aj kvalitné proteíny, nenasýtené mastné kyseliny, osem aminokyselín, prvky ako selén, zinok, bór, jód, chróm, meď, železo a vlákninu.

Vďaka vláknine sa z tela uvoľňujú škodlivé usadeniny. Odporúča sa najmä pri ochoreniach srdca, nutnosti posilniť nervový systém a znížiť hladinu cholesterolu a cukru v krvi, bez toho aby sa znižovala hladina inzulínu. Ďalšie indikácie sú problémy obličiek a pečene.

Dáme Vám zľavu 10%

Stačí vyplniť Váš email a získate zľavu 10%.

Navyše Vás budeme informovať o skvelých akciách.